Nok en fantastisk 2. omgang førte til seier

Mandag kveld tok vi turen til Skien for å møte et Fossumlag vi på forhånd var litt usikre på. Fossum har plukket en del poeng i starten av året, men som også har variert litt i prestasjon i kampene sine.

2017-05-23
Runar Olsen

Variasjon i prestasjon gjaldt også i høyeste grad Eikjentene i denne kampen. Fra en første omgang der vi presterte relativt dårlig, ble erstattet med en andre omgang som var meget bra. Vi startet kampen som vi har gjort ofte i det siste, på lavgir. Mye dårlig pasningskvalitet og enkle balltap. Dette gjør at vi må jage mye ball, og aldri får til mye spill. Noen muligheter byr seg fra langskudd, men det er det. Fossum er heldigvis ikke så farlige de heller, selv om de stresser oss litt på sine cornere. Vi går til pause med 0-0. Trener Ole Jan Skoglund får gitt rimelig klar beskjed om at jentene er langt under det som er forventet, og som vi vet de kan.

2. omgangen blir en helt annen kamp. Nå sitter pasninger, bevegelser og smilene er tilbake hos jentene. Etter at Fossum skaper en meget farlig mulighet som keeper Vilde (Seip Wold) får avklart mesterlig, går Eik i kontra. Ingvill Haagensen fyrer av et herlig skudd fra ca. 20 meter som suser i mål til 0-1. Dette er også oppstarten til 10 flotte Eik minutter, der spillet sitter skikkelig. Johanne Seip Wold har kommet inn for Sandra Preus og får store rom på sin venstre kant. Dette rommet finner Ingvill med en genial pasning igjennom til Johanne som alene med keeper setter ballen sikert i mål til 0-2. Noen minutter etterpå får Ann Therese Grøv ballen på 16 meter etter en corner, som Fossum sliter med å klarere. Ann Therese nøler ikke og hamrer ballen i mål til 0-3. Nå roer kampen seg litt, men Eikjentene fortsetter med flott spill og herlig jobbing. Etter 80 minutter får Eik corner og igjen stiger Ingvild Urå til værs på en presis corner og stanger inn 0-4 som også blir sluttresultatet.

Oppsummert litt rufsete kamp, som hevet seg betraktelig i 2. omgangen. Vi slipper heller ikke inn mål imot i denne kampen. Med seiren beholdt laget andre plassen på tabellen, og det passet også Eik bra at Skarphedin røyk for Lier 2 i går kveld.

Neste mandag venter Skade fra Ulefoss oss hjemme på Eik banen, men allerede i kveld blir det lokaloppgjør i 4. divisjon for vårt rekrutt/breddelag på Esso Arena mot våre venner i Flint.